Raskaushenna - Belly blessing

 

ainutlaatuista hetkeä voi juhlistaa koristautumalla raskaushennalla

Raskaana ollaan vain muutaman kerran elämässä, ja jokainen kerta on erityinen. Odotus on maagista uudelleensyntymisen aikaa, jolloin käydään läpi omaa sisintä ja valmistaudutaan tulevaan muutokseen. Hennaus on kaunis ja koristeelinen tapa juhlistaa kehon muutoksia, pysähtyä hetkeksi ja toivottaa uusi elämänvaihe tervetulleeksi.

Onko raskaushenna turvallinen?

Raskaushennoissa luonnonmukaisuus ja turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Raskaana ollessa jos koskaan on hyvä olla hereillä, ja varmistaa että materiaalit ovat varmasti kemikaalitonta luonnonhennaa. Käytännössä kaikki huoneenlämmössä valmiina hyllytavarana myytävä hennatahna sisältää väistämättä muutakin kuin hennaa, sillä aito henna säilyy pidempään käyttökelpoisena ainoastaan pakastettuna.

Käytän kaikessa hennauksessa luonnonhennaa, ja valmistan tahnan itse. Aito hennatahna sisältää hennakasvin hienoksi jauhettua lehteä, sitruunaa, vettä, sokeria ja eteeristä laventeliöljyä, muuta ei tarvita. Toki esimerkiksi sitruuna on luonnonmukaisuudesta huolimatta vahva eikä välttämättä sovi jokaisen iholle (sitrusallergia). Pyynnöstä voin tehdä tahnan myös kokonaan ilman sitruunaa, jolloin kuvio jää hiukan vaaleammaksi.

Luonnon hennatahnan annetaan vaikuttaa iholla 4-12h, esimerkiksi yön yli. Valmis henna suojataan ihoteipillä tai kiinnitetään situunasiirapilla tilanteen mukaan.

Miten kuvio valitaan?

Edullisin vaihtoehto on valita valmis hennakuvio kuvastosta (lähetän vaihtoehdot sähköpostitse ajanvaraus tiedustelun yhteydessä) Netistä löytyy myös loputtomasti esimerkkikuvioita esim. hakusanoilla belly blessing henna / maternity henna / pregnancy henna. Voin luoda sinulle etukäteen yksilöllisen kuvion toivomaasi tyyliin muutaman esimerkkikuvan ja toiveidesi perusteella. (en suoraan kopio muiden hennataiteilijoiden suunnittelemia kuvioita)

Hennakuvioon voi halutessaan kätkeä myös itselle tärkeitä merkityksiä: kuvioita, symboleita, merkkejä, sanoja tai lauseita. Esimerkiksi vauvan nimi, voimaeläin, jokin suvulle merkittävä tunnus tai rukoustyyppinen toive lapsen onneksi ja suojelukseksi tulevaisuudessa. Kuvion merkitys ja sisältö on jokaiselle hyvin henkilökohtainen ja yksilöllinen.

Raskaushennauksen voi halutessaan ajoittaa ennen raskauskuvauksia, jolloin hennaus tehdään pari-kolme päivää ennen kuvauspäivää. Näin hennan väri on ehtinyt tummentua parhaimmilleen kuvauksiin.

Kuva: Janita Onnelainen @janitaon Malli: Julia Rautkoski

Mama blessing / Baby shower

On ihanaa vierailla asiakkaiden vauvajuhlissa, päästä osalliseksi niin erityiseen hetkeen ja olla paikalla, kun tulevan äidin läheiset kokoontuvat yhteen. Yleensä koristellaan tulevan äidin vatsa ja ehkä kevyesti myös kädet tai jalat. Kun juhlien keskipiste on hennattavana, voi läheiset ympärillä viihdyttää ja palvella odottavaa äitiä. Hennauksen lomassa voi napsia juhlaherkkuja tai käydä läpi muuta sanallista ohjelmaa, jota vauvajuhlissa usein on. Äidin lisäksi juhlissa voi kohtuumäärin hennata myös vieraita.

Jos hennaus juhlien aikana tuntuu liian pitkältä ohjelmanumerolta (raskaushennaan on hyvä varata ihan vähintään 1,5h) voi odottajalle myös hankkia lahjakortin raskaushennaukseen, vaikkapa aineettomana lahjana perinteisen vaippakakun sijasta. Siihen kun vielä yhdistäisi raskauskuvauksen, niin alkaa olla jo aika ylellinen luksuslahja kasassa.

Kuvaaja: Anu Tuoriniemi Malli: Sanni Lakka

Hinnasto & Palvelut

Hennaus tapahtuu asiakkaan luona, ja hinnat sisältävät matkakulut kohtuuetäisyydellä Keravalta (noin 20km) Siitä eteenpäin kertyy kilometrikorvaus on 0,5€/km (tai sopimuksen mukaan, liikun kyllä melko säännöllisesti mm. Itä-Helsinkiin jne.)

Raskaushenna

Kuviot valmiista kuvastosta alk. 99 € / 1,5h

Yksilöllinen Raskaushenna

Yksilöllisesti suunniteltu kuvio alk. 120€ / 2h

Mama Blessing / Baby shower ohjelmanumero

Pyydä tarjous. Juhlan aikana voi hennata odottavan äidin sekä pieniä kuvioita valmiista kuvastosta myös vieraille. Hinta riippuu kokonaisuudesta - missä juhlat on, millainen on äidin kuvio, kuinka monta vierasta hennataan, minkä kokoisia hennoja tehdään jne.


Varaa aika raskaushennaukseen

Raskaushennat tehdään pääosin asiakkaan luona. Myös mobiili hennastudio on käytettävissä, mutta odottavalle äidille kodin rauha on todennäköisesti mukavampi. (autossa ei ole WC mahdollisuutta, hennaus kestää usein vähintään 1,5h ja auto on myös aika korkealla. Toki jos tämä ei ole ongelma, niin itse penkki on kyllä melko mukava ja säädettävissä)

Luonnonmukaisen hennatatuoinnin prosessiin ja valmistautumiseen voit käytännössä tutustua täällä, mikäli se on sinulle uutta.

Voit ostaa raskaushennan myös lahjaksi, jolloin saat lahjakortin sähköpostiisi.

Tiedustele vapaita aikoja & kysy lisää

0442777151 / johanna@wilddesign.fi

Kuva: Janita Onnelainen @janitaon Malli: Julia Rautkoski

oma kokemukseni

Raskaushennat on yksi lempitoimeksiantojani osittain myös siksi, että olen itsekin saanut käydä läpi luonnonmukaisen raskauden ja synnytyksen. Tavallaan saan aina elää sen uudestaan asiakkaita kohdatessani ja ehkä tarjota jotakin vertaistukea hennojen teon lomassa. Synnytyskeskusteluun liittyy usein turhaa pelottelua, ja koen että myös positiiviset kokemukset ansaitsevat paikkansa parrasvaloissa.

Kuvassa muutaman päivän ikäinen poikani <3

Oman raskauteni kohdalla tein belly blessing hennat itselleni noin viikko ennen synnytystä. Minulle se oli rituaalinkaltaista valmistautumista synnytykseen. Kuin sotamaalaus, vaikka mihinkään taisteluun ei oltu lähdössä. Hennasin vatsan lisäksi jalkoihini vaikka mitä avautuvia kukkia ja voimalauseita. Kehollinen koristautuminen tuntui tärkeältä osa valmistautumista. Valmistautumista siihen tärkeimpään tapaamiseen, ja yhteen elämäni suurimmista kokemuksista. Se on aika hauskaa, koska arjessa en juurikaan meikkaa tai mieti mitä milloinkin puen päälleni.

Nyt kuitenkin viivyttelin kynsien lakkaamista pari päivää, koska tiesin, että sitten olisin valmis. Ei olisi enää yhtään tekosyytä odottaa. Lopulta täsmälleen laskettuna päivänä sain synnyttää täysin luomusti veteen, vaikka sairaalaympäristössä oltiinkin. Kokemus oli voimaannuttava ja vahvasti henkinen. Koko prosessia ohjasi alkukantaiset vaistot ja jokin elämää kannatteleva suurempi voima.

Lähtökohtani koko synnytykseen valmistutumiseen oli sitä tasoa, jossa mietin olisiko nyt aika kirjoittaa testamentti. Niimpä se, että onnistuin lempeän doulan ja itseni suotuisalla avustuksella vieläpä kukoistamaan läpi jonkin näin järisyttävän kokemuksen, on ihan mahtava kasvutarina. Olen super kiitollinen siitä, että asiat meni niinkuin meni, olin onnekas. Olen myös iloinen, että otin itselleni sen tarvitsemani ajan kaikkeen siihen valmistautumiseen ja pysähtymiseen jota se vaati.

 
Johanna RautkoskiHennapalvelut